Ingrediënten runderbouillon.

Bouillon van rundvlees, wortel, prei, ui, tomaat, lavas, SELDERIJ, laurier, kruidnagel, kruiden, peper, zout.

Nutriëel.

Energie:................................
Energie:................................
Vet:.......................................
    Waarvan verzadigd:.........
Koolhydraten:.......................
    Waarvan suikers:.............
Eiwit:....................................
Zout:....................................

Waarde.

15,1 kcal
34 Kjoule
0,5 Gr.
0,2 Gr.
0,0 Gr.
0,0 Gr.
2,2 Gr.
0,29 Gr.

Allergenen.

Selderij.


Runderbouillon!

Bouillon (vleesnat of vleesaftreksel) is een bereiding die aan water smaak, aroma's en voedingsstoffen geeft door vlees, groenten, vissen en/of andere voedingsmiddelen te laten trekken. Bouillon kan gebruikt worden als basis of als bevochtiging voor de bereiding van gerechten als soep, sauzen en ragouts.

In feite is een bouillon een extract. Door de bestanddelen te laten trekken, in de keuken van Opa doen wij dit 48 uur, worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Daardoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al bestaat het voor het overgrote deel uit water. Het bevat weinig energie en is eetlustopwekkend.

In de Nederlandse keuken spreken we van Bouillon: als benaming voor het kookvocht van groenten, vlees of vis. Een bouillon enkel op basis van groenten kan van toepassing zijn bij vegetarische maaltijden of als kookvocht voor vis (court-bouillon).

En over consommé: als benaming consommé of heldere bouillon duidt op een geklaarde bouillon of fond.

De bouillons uit de keuken van Opa zouden dus consommé genoemd moeten worden, want de bouillons zijn geklaard.