Ingrediënten Kalfsbolognese.

Kalfsgehakt 45%, tomatenpuree, bouillon (Kalfsvlees, tomaat, wortel, prei, ui, lavas, bleekSELDERIJ, laurier, kruidnagel) wortel, ui, aardappelzetmeel, zout, knoflookm rode peper, kruiden(basilicum, rozemarijn oregano, tijm).

Nutriëel.

Energie:................................
Energie:................................
Vet:.......................................
    Waarvan verzadigd:.........
Koolhydraten:.......................
    Waarvan suikers:.............
Eiwit:....................................
Zout:....................................

Waarde.

115,9 kcal
487 Kjoule
6,49 Gr.
2,71 Gr.
34,2 Gr.
2,22 Gr.
8,29 Gr.
0,40 Gr.

Allergenen.

Selderij.


Bolognesesaus!

Bolognesesaus (ragù bolognese) is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna.

De kalfsbolognese is door Opa gemaakt met (H)eerlijk mals kalfsvlees van Hello Veal van de familie Bongers uit Stevensbeek. Dit is een kalverhouderij die aan alle laatste milieu-eisen en diervriendelijkheids-eisen voldoet!

Bologna staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld. In de oorspronkelijke saus behoren tot de vaste ingrediënten: rundvlees (gehakt), ui, wortel, (eventueel bleekselderij), tomatenpuree, wijn en volle melk. De saus wordt klaargemaakt met boter of olijfolie. In 1982 werd het authentieke recept door de Accademia Italiana della Cucina (de Italiaanse Culinaire Academie) bij de Bolognese Kamer van Koophandel gedeponeerd.

Tegenwoordig worden vaak ook andere ingrediënten, zoals tomaat of kippenlevertjes toegevoegd en worden juist sommige ingrediënten zoals de pancetta of de melk weggelaten. Soms worden ook champignons, paprika of ananas aan de saus toegevoegd.

Van oudsher wordt deze saus in Bologna geserveerd bij verse tagliatelle. Ook wordt de saus gebruikt in andere gerechten, zoals (samen met bechamelsaus) in lasagne. De Noord-Europese gewoonte om de saus bij spaghetti op te dienen komt niet overeen met de keuken van Emilia-Romagna, waar dergelijke harde pastasoorten minder gebruikelijk zijn. Deze komen vaker voor in Zuid-Italië.