Ingrediënten
Champignoncrèmesoep.

Champignons 20%, bouillon (rundvlees, wortel, prei, ui, lavasm SELDERIJ, laurier, kruidnagel) ui, room(gemodificeerd zetmeel, carrageen) MELK, TARWEbloem, palmvet, zout, peper.

Nutriëel.

Energie:................................
Energie:................................
Vet:.......................................
    Waarvan verzadigd:.........
Koolhydraten:.......................
    Waarvan suikers:.............
Eiwit:....................................
Zout:....................................

Waarde.

34,1 kcal
142 Kjoule
2,35 Gr.
1,52 Gr.
2,09 Gr.
0,57 Gr.
1,28 Gr.
0,34 Gr.

Allergenen.

Selderij, Lactose, Gluten.


Champignoncrèmesoep!

Al vroeg in de tijd van de Romeinen vereerden de mensen in Europa paddestoelen, maar ook in Midden en Zuid Amerika werden ze eeuwen geleden al genuttigd. Ze waren speciaal en geheimzinnig en werden vaak gebruikt in eeuwenoude rituelen.

Champignon is van oorsprong het Franse woord voor paddenstoelen en schimmels. Rond 1650 ontdekte een meloenteler vlakbij Parijs op een dag dat er champignons op de broeimest van zijn meloenteelt groeiden. Hij besloot deze nieuwe exotische lekkernij commercieel te gaan telen en te introduceren in exclusieve Parijse restaurants. De champignon kreeg toen de bijnaam: Parijse paddenstoel. Later kwam de Franse tuinman Chambry erachter dat grotten de juiste koele en vochtige omgeving vormden voor de teelt van champignons, waarna zich in de grotten rondom Parijs een omvangrijke champignonteelt ontwikkelde.

De eerste gekweekte paddestoelen kwamen waarschijnlijk rond het jaar 600 uit Aziƫ. In Europa deed de eerste gekweekte paddenstoel, de champignon, pas in de 17e eeuw zijn intrede. In het begin van de 19e eeuw zien we ook de eerste champignons in Nederland, maar het zou nog tot na 1900 duren voordat ze op grotere schaal gekweekt werden in de Mergelgrotten in Limburg. In de beginjaren was de champignonteelt nog heel exclusief en niet bestemd voor de gewone mensen. Echter sindsdien zijn er steeds betere en effectievere methoden ontwikkeld en is de champignonteelt enorm toegenomen. Pas na 1950 werd de champignon echt bekend bij de Nederlandse consument en inmiddels zijn er diverse gebieden in Nederland waar champignons worden geteeld, vooral ten zuiden van de grote rivieren. De Nederlandse champignonteelt is vooral bekend om zijn strak gecontroleerde teelt.

De champignons worden zacht gegaard in bouillon, met room, een ui, en kruiden, maakt Opa een heerlijke champignoncrèsoep