Heldere Soepen

Onze heldere soepen worden heel langzaam getrokken van rundvlees, kip of groenten. Deze bouillons zijn ook de basis van onze gebonden soepen.
Onze rundvleessoep bijvoorbeeld laten wij meer dan 48 uur langzaam trekken. Met verse groenten en kruiden, geven wij de bouillon smaak, zodat we met heel weinig zout toe kunnen.
Deze bouillons bevatten al het goede uit de producten waarvan ze gemaakt zijn, behalve de Kcal. Heldere soepen passen dan ook perfect in een caloriearm dieet.

Gebonden soepen

De basis voor onze gebonden soepen zijn de bouillons die wij langzaam trekken van rundvlees, kip, of groenten. Door toevoeging van verse groenten of bijvoorbeeld tomaten, ontstaan er heerlijke licht gebonden soepen in diverse smaken. Door de bouillons als uitgangspunt te nemen wordt de smaak van de soep sterker, en komt de heerlijke smaak van de verse groenten of tomaten naar voren. U proeft in de gebonden soepen dus ook veel groenten. Het afbinden van deze soepen doen wij met verse room en met tarwebloem.

Seizoens soepen

Denkt u hierbij in het voorjaar aan de Lente-uisoep, de heldere en de gebonden aspergesoep, en in het winterseioen natuurlijk de Erwtensoep, en de bonensoep. Ook zullen er gedurende het hele jaar verschillende extra soepen gemaakt worden, bijvoorbeeld pompoensoep, maissoep, kerriesoep enz.
Ook zullen er steeds verassende buitenlandse soepen gemaakt worden, als voorbeeld noem ik: bouillabaisse, tarhanasoep en minestronesoep. Met de Kerst serveren we een heerlijke wildsoep.