Traditioneel


Al vanaf de middeleeuwen zijn er stoofpotten bekend in de voeding van Nederland. Onder de naam "ketelkost" of "potspijs" zijn er al recepten gevonden in oude geschriften.

Buitenlands


Door het "kleiner" worden van de wereld, zijn er ook buitenlandse invloeden in de stoofpotcultuur in Nederland gekomen. Ook ons koloniaal verleden heeft vele variaties opgeleverd.

Binnenkort


Voor Opa heeft de buitenlandse keuken geen geheimen. De keuken van Opa zal ook steeds nieuwe producten presenteren uit de keukens van de wereld, maar ook bijzondere seizoensgerechten.

Vers vlees uit de regio!

De koeien en kalveren op onze boerderij lopen veel buiten in grote weilanden in en rondom Deurne. Dit is niet alleen prachtig om te zien maar komt ook zeker de vleeskwaliteit ten goede!

Ook omdat wij de kwaliteit zo belangrijk vinden, bestaat onze veestapel hoofdzakelijk uit runderen van het ras Blonde d’Aquitaine. Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol. Over het algemeen is het vlees mager maar het bezit wel intramusculair vet, hetgeen de malsheid en de smaak ten goede komt. Bovendien heeft het vlees een laag cholesterolgehalte. Lekker en gezond dus!

Al 3 generaties lang worden de koeien bij ons met heel veel liefde verzorgd, We kunnen u verzekeren dat wij dierenwelzijn zeer belangrijk vinden! Niets is zo mooi als rondrennende kalfjes en tevreden grazende koeien!

Fam. Witteveen uit Deurne.

Verse groenten!

De keuken van Opa werkt altijd met verse groenten. Daar waar mogelijk biologisch en daar waar mogelijk uit de streek. In de praktijk valt de combinatie streekproduct, vers en biologisch nog niet mee. In bepaalde tijden van het jaar is Opa aangewezen op producten die van verder weg komen.

Als Opa zou kiezen voor biologisch, dan is de keuken van Opa in bepaalde jaargetijden aangewezen op diepviesproducten, en dat heeft vooralsnog niet de vookeur.

De leveranciers van de keuken van Opa zijn zorgvuldig geselecteerd, op versheid, en op de herkomst van de producten. De groenten die de keuken van Opa gebruikt, zijn de beste die in de markt verkrijgbaar zijn.

Zo zorgt Opa voor het beste resultaat, en dat proeft u!