Ingrediënten
Courgettesoep.

Courgette 30%, kippenbouillon (kip, tomaat, wortel, prei, ui, lavas, SELDERIJ, laurier, kruidnagel), ROOM(gemodificeerd zetmeel, carrageen) MELK, ui, TARWEbloem, palmvet, knoflook, zout, peper.

Nutriëel.

Energie:................................
Energie:................................
Vet:.......................................
    Waarvan verzadigd:.........
Koolhydraten:.......................
    Waarvan suikers:.............
Eiwit:....................................
Zout:....................................

Waarde.

34,84 kcal
145 Kjoule
2,14 Gr.
1,39 Gr.
2,58 Gr.
1,17 Gr.
1,00 Gr.
0,38 Gr.

Allergenen.

Selderij, Lactose, Gluten.


Courgettesoep!

Een courgette (ook wel: mergpompoen) is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae), die als groente wordt gegeten.
Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn. Het behoort tot de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat.
Courgettes worden zowel op het land als in de kas geteeld. Ze groeien aan planten die in de kas soms opgebonden worden, net als tomaten. Op het land is de courgetteplant een vrij compacte plant. Aan één courgetteplant kunnen wel 30 courgettes groeien.
Courgettes kunnen wel 30 cm lang worden. De plant kan echter niet tegen vrieskou. In de winter worden er in Nederland dan ook vrijwel geen courgettes geteeld.