Ingrediënten kip pilav.

Kip 40%, perzik, Kippenbouillon (kip, tomaat, wortel, prei, ui, SELDERIJ, laurier, kruidnagel) tomatenpuree paprika, tomaat, champignons, ui, aardappelzetmeel, zout, knoflook, rode peper.

Nutriëel.

Energie:................................
Energie:................................
Vet:.......................................
    Waarvan verzadigd:.........
Koolhydraten:.......................
    Waarvan suikers:.............
Eiwit:....................................
Zout:....................................

Waarde.

81,9 kcal
343 Kjoule
1,64 Gr.
0,780 Gr.
23,5 Gr.
2,78 Gr.
7,88 Gr.
0,38 Gr.

Allergenen.

Selderij.


Kip Pilav!

Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, bestaande uit een graansoort, meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord, afhankelijk van de landstreek met bepaalde kruiden, groenten, peulvruchten en vlees. Volgens velen is het een gerecht dat uit de vroeg-Ottomaanse (Turkse) keuken stamt.

Pilav is verwant aan de Italiaanse risotto. Het woord is waarschijnlijk afkomstig van het Oud-Perzische woord pilau. In Turkije wordt de schotel die men dagelijks nuttigt 'sade pilav' genoemd.

Voor de Nederlandse keuken is pilav niet de rijst, maar het vleesgerecht dat vaak met rijst wordt gegeten. De kip pilav van de keuken van Opa is een zacht gerecht, dat door de toevoeging van perzikken een klein zoetig bijsmaakje heeft. Het is licht pittig door de rode pepertjes, maar ook kinderen zullen van de kip pilav genieten.