Ingrediënten
Pompoensoep.

Pompoen 40%, groentebouillon (wortel, prei, ui, tomaat, lavas, SELDERIJ, laurier, kruidnagel), ui, wortel, TARWEbloem, palmvet, ROOM(gemodificeerd zetmeel, carrageen), zout, bieslook, knoflook, rode peper.

Nutriëel.

Energie:..................................
Energie:..................................
Vet:..........................................
    Waarvan verzadigd:........
Koolhydraten:.......................
    Waarvan suikers:.............
Eiwit:......................................
Zout:.......................................

Waarde.

44,6 kcal
186 Kjoule
2,33 Gr.
1,59 Gr.
4,89 Gr.
0,62 Gr.
0,76 Gr.
0,36 Gr.

Allergenen.

Selderij, Gluten, Lactose.


Pompoensoep!

Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas en vormen een familie met kalebassen en komkommers. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. De pompoen wordt geleverd door soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat. Sommige soorten zijn eetbaar, de zogenoemde kalebassen kunnen alleen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.

De pompoen is vooral te koop rond eind oktober. Pompoenen werden al geteeld door de Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten en zijn een lekker borrelhapje.

Naast de oliehoudende zaden zijn ook de jonge steeltoppen en de pompoenbloem eetbaar. In Mexico wordt deze bloem dikwijls in de keuken gebruikt bij de garnering en decoratie van gerechten. De pompoenbloem heeft van nature een zachte smaak en kan voor allerlei doeleinden in de keuken worden gebruikt. In de meeste keukens wordt de pompoenbloem gevuld of voorzien van een deeglaagje alvorens gefrituurd te worden.

Opa maakt een pompoensoep, die een beetje pittig is, maar zelfs kinderen zullen er van smullen!